Adjö 2009
Detta år har varit bra på många sätt och jag finner ingen anledning till att klaga!
Kvällen då vi kommer att ta farväl av detta fina år kommer jag att tillbringa med familj och kära syster. Det kommer att bli god mat. C säger att det kommer nog bli mer än julafton så att vi måste ta bort allt från alla bord.
Till förrätt kommer det att bli en hel del plock då moster inte är någon storätare av detta, men vi kommer nog äta för henne med! =)
Förrätt!
Vitlöksbröd och aioli
Gambas Canaria
Men även denna förrätt i liten skala kommer att finnas serverade på dessa kex!


1 st |
äggula(or) |
|
0,5 tsk |
dijonsenap |
|
2 msk |
persilja, hackad |
|
2 dl |
Västerbottensost, riven, ca 100 g |
|
svartpeppar |
||
torkat renkött / eller carpaccio, salami....... |
||
2 msk |
rårörda lingon |
|
18 st |
knäckebröd , små |
1. Rör äggulan med senap, persilja och västerbottensost. Krydda med svartpeppar.
2. Skiva renköttet tunt med vass kniv.
3. Lägg västerbottensröran på knäckebröden, lägg på flera bitar av köttet och klicka på lite av de rårörda lingonen. Servera ganska omgående eftersom brödet mjuknar om det står för länge.
Till varmrätt blir det Oxfilé, på planka och Roberts favorit pulvermos! Egengjord beasås, pepparsås och vinsås.
Tillbehören på plankan blir Haricot verts i bacon, stekt champinjon, varma körsbärstomater, vindruvor + någon mer.
Till efterrätt blir det en mastig och förhoppningsvis god Chokladfudgetårta!
Vi kommer att blir mätta som bara den!
Till er alla som är gulliga och tittar in på min lilla blogg
GOD FORTSÄTTNING!