Köttfärssoppa
Middagen blir en god och enkel soppa!

4 portioner
Tillagningstid: 20 min.
- 300-400 g köttfärs
- smör eller margarin
- 2 stora grovt tärnade gula lökar
- 4-6 hackade vitlöksklyftor
- 4 (ca 600 g) tärnade potatisar
- 4 (ca 300 g) tärnade morötter
- 2 tsk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk strösocker
- 1 liter vatten
- 2-3 buljongtärningar
- Bryn köttfärsen. Ta upp den. Bryn löksorter och rotsaker. Rör i paprikapulver, tomatpuré och socker. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka 5-10 minuter. Rör ner färsen och låt allt småputtra ytterligare 10 minuter. Smaka av med mera kryddor och kanske lite smakstark chilisås om så önskas.
Kommentarer
Trackback