NEW YORK BLUEBERRY CHEESECAKE

Har premiär bakat denna till imorgon då syster kommer på besök. Vi har inte träffats på länge och det ska bli skönt att få henne hem med livet i behåll. C längtar mer efter moster än överraskningen i påskägget på bron.

INGREDIENSER

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia = 3 förp
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7.
Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar. 

 

Även denna läckerhet kommer från Leila. 

 Foto: Louise

 

 

 

 

 

 



Kommentarer
Postat av: c

Halloj! vad kul att du också har en blogg! vi är super lykliga över att detta hus är vårt om mindre en en månad! jag är övertygad om att vi kommer att trivas! hoppas ni mår bra, kul att Alva och Noelle börjar på dagis samtidigt! kram c

2009-04-10 @ 22:53:59
URL: http://tankaripite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0