bye bye Staffan Olsson

Det är inte roligt och vakna upp och se sig själv i spegeln när man liknar denna man.



I alla fall om man är under 30 och tjej!

Men tackvare snälla J så ser jag numera normal ut. Hon är så duktig. Men nu är det frågan om färgen skall bytas ut nu snart eller om den ska få vara kvar till bröllopet. Har köpt löshår och tänkte göra nåt skoj. Men vi får la se. Det kan bli nytt till sommaren...

Vårmys

7:45 gick jag och brudarna ut, för att inte väcka R som låg och sov. Vilken dag vi fick. Sol åter sol i mängder, liksom gegga, vatten sand och mer gegga. Vi åt lunchen ute och gick på en promenad och inhandlade nya hinkar och spadar och lite annat smått och gott. A sov lite orligt, tänder eller värme eller något annat. Svårt att veta när de inte kan säga så mycket. LIlla A har hunnit med att nästan klättra ur vagnen, matstolen så nu blir det sele på vart än hon sitter. Jag som trodde att man fick en av varje men nu verkar det som om lite trollet är på väg att bli lite busig! Men i gungan satt hon still och hon verkade njuta av varje sving. Strax efter 15:00 var det dags att gå in och torka upp och byta till torra kläder.

Nu ska jag dricka vatten för är så törstig. Det är nog värmen och den goda champinjonsoppan som har satt sina spår. Så liter nummer 4 slurp!

  
            

  

har du tur får du smaka på denna...

...eftersom det blir en lätt middag måste det toppas med något syndigt.  Eftersom jag inte gör annat än äter skrät just nu passar det riktigt bra. Eller vad sägs om KEY LIME PIE.



Recept hittar du på www.recept.nu



en doft av gamla tider...

Efter en kort promenad och en efterlängtad dusch rotade jag bland mina saker i toan och hittade en gammal parfym, CK one. En doft som påminner mig om gymnasietiden och de mornar då jag cyklade till skolan och lyssnade på Mazzy Star, Radiohead och Sense field.

Den låt som spelades mest var Mazzy stars - Fade into you.


TJEJKVÄLL!

Igår åkte R med jobbet till Kådalis. De prickade in en riktigt pärla till dag medan vi andra fick tillbringa dagen mellan fyra väggar. Kom hem och mös med tjejerna och hade lite mys, det är ju inte alltid som man får vara den snälla! =) Strax inna A skulle sova poppade vi lite popcorn och såg Bolibompa.

Lyxigt.

Sen var det tyst i huset efter halv åtta, musik för en mammas öron. Lite jobb och annat smått och gott. Nu ska vi ut alla 3 i den sköna solen.


Nu är sköna påsken slut



Nu är det bara att gå lägga sig i tid och säga adjö till påsken. Även om det inte har varit ett händelserikt lov har vi i alla fall fått ta det riktigt lugnt och bli riktigt förkylda. Jag har nästan ingen röst kvar och R är förkyld plus att han har ont i ryggen. Tjejerna har piggnat till men vi får se hur många dagar de håller i sig.

Men det ska bli skönt att återgå till vardagen och jag hoppas att alla barn är snälla imorgon så jag slipper använda min vackra Bengt Magnusson röst i onödan.

Ha det gott!



Ny familjemedlem

Som belöning för att C varit så duktig med medicin och annat har det resulterat i att vi fått en ny familjemedlem. Vi säger välkommen till Fröken Muffins!
 

Första öroninflamationen!

2009 har inte börjat bra, i alla fall vad gäller sjukdomar. Jag vet inte hur många små sjukdomar och förkylningar vi har haft. Nu jämför jag vår familj med vår egen och inte med alla andra som har stämpelkort på akuten!!! Tack och lov har vi inte behövt lösa ett sådant ännu. Peppar peppar

C och jag vaknade 10.00 i morse. Rekord men orsaken var att hon skrikit till klockan 12 på natten, så vi var ändå inte utvilade. Hon kunde inte riktigt säga var hon hade ont eftersom hon hade ont överallt. Men vi hade två alternativ öroninflamation eller benvärk; cyklat och sprungit som en liten vilde ute hela dagen. Det var det första och idag fick hon alltså sin första kur med Kåvepenin. Men vilket råttgift. Vi har kämpat, försökt lura i henne detta från 15.00 och ikväll halv 9 slank tillslut över hälften ner. Detta tackvare den berömda Håkan som bor på grisberget och hjälper de mammor och pappor som iband behöver hjälp med sina barn.

Hopp ner i sängen och sov! För man vet aldrig hur de små liven mår i natt!

DRIPP DROPP

Jag skriker ut ÄNTLIGEN. Det verkar som om denna eländiga snö vill ge med sig i alla fall. Det har droppat och tinat hej vilt idag. Skönt! Men bäst i dag var ändå att den underbara vårsolen kom med 100 kg energi.
Dagen har vi spenderat ute hos farfar på havsbadet. Det blev lite skoter, skidor och äta. C lyckades trycka 3 varmkorvar 1 grillkorv och en hamburgare. Två timmar innan hade hon bara ätit en Maxbox. A gjorde tvärtom och åt en ½ burk på hela dagen. Det har spruckit upp nya tänder vilket kan vara orsaken. Nu ska jag ta ett skönt bad för att sen krypa ner till kojs!

         

El juego del ánge


Snart kommer moster och denna present väntar på henne. Hade tänkt köpa Hundra år av ensamhet både på svenska och spanska men detta var helt omöjligt. Men jag hoppas att denna kommer att fånga henne lika bra. Funderar faktiskt på att köpa den själv. Vi får se.

NEW YORK BLUEBERRY CHEESECAKE

Har premiär bakat denna till imorgon då syster kommer på besök. Vi har inte träffats på länge och det ska bli skönt att få henne hem med livet i behåll. C längtar mer efter moster än överraskningen i påskägget på bron.

INGREDIENSER

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia = 3 förp
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7.
Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar. 

 

Även denna läckerhet kommer från Leila. 

 Foto: Louise

 

 

 

 

 

 



DET BÄSTA I VÄRLDEN!


Ta inget för givet!

Igår hände något som fick mig att stanna upp och tänka till.

Till alla nära och kära runt om mig!
Tack!

¡Felices pascuas!

Glad Påsk på er alla!

Nu ska jag vräka i mig onyttigheter och ladda batterierna som nästan har tagit slut.
Puh det tar på att jobba ibland....

kram...

Välkommen kära vårsol!

Äntligen kommer den eftrlängtade solen. Dagen kommer vi att spendera ute och som vi har längtat.
Mormor och morfar kommer och äter middag. Måste hinna handla lite till den goda salladen och bruschettan.

http://www.leila.se/

Ha en bra och mysig dag!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0