Någon gång ska turen vända...



...och det gjorde den idag. Det började redan förra veckan att rätta till sig. Äntligen fick jag pengar från försäkringskassan och sen att jag kom in på de kurser som jag vill läsa. Den stora frågan var bara om jag skulle få bidrag eller om jag dessutom skulle måsta jobba häcken av mig. Jag fick bidrag.

Idag ringde de från vakansen och frågade om jag kunde vikariera. Men eftersom jag ska skola in A på dagis nästa vecka och R jobbar så gick det tyvärr inte. Sa att jag hade fått nys om en litet vik och att det skulle passa mig bra eftersom jag inte får tjäna så mycket när jag studerar och har bidrag. Några minuter ringer hon igen och YES vikariatet blev mitt!!!!!
Om en vecka är vi tillbaka till brottsplatsen och dessa underbara kollegor och elever. YES YES YES!!!

Nu ska vi bara få tag i scheman för mina kurser och kolla av så att det inte skiter sig, hoppas att inte turen vänder och försvinner.


Korvgryta



Hmmm

Har en stor rackare till korv i frysen som jag borde göra något gott av undrar om det blir detta:

STARK KORVGRYTA

3 st   vitlöksklyfta(or)
1 st   lök
2 st   morot/morötter
1 st   zucchini
    olja
    korv, stark, t ex cabanoss elelr kolbasz
    soltorkade tomater
    oliver
1 dl   crème fraiche


Låter enkelt och gott

Under finns fler förslag på vad man kan göra med korv. Den där saken som man alltid steker, tråkigt.

Smal vardagsgryta med korv och bönor
Mexikansk falukorvsgryta


Nu

BLINGO

HEJ PÅ ER IGEN!

SÖNDAGEN DEN 13:E SEPTEMBER 15.00 SKA JAG HA ETT KLÄDPARTY!
DU ÄR MER ÄN VÄLKOMNA ÄVEN OM NI BARA VILL TITTA ELLER KOMMA HEMIFRÅN!
TA GÄRNA MED DIG EN VÄN!


Meddela gärna innan om du kommer!

KOLLA IN KLÄDERNA HÄR!

(Hoppas att tiden var rätt)

STOCKHOLM



Åker på en weekend till huvudstaden i början på oktober. På fredagen blir det hockey, som jag längtar =). Nä det ska faktiskt bli skoj. Hoppas att det bara är lite ös i golfbollen och inte bara slipsnissar som sitter och pratar affärer.

Lördag blir det mys pys, staden, shopping och god mat och dryck. Frågan är bara var? Kom gärna med tips snälla ni!

Söndag blir det längta hem och säga till sig själv aldrig mer ifrån de små rara. Hur kunde vi. På tisdag kommer vi nog säga något helt annat. =)

Ska kolla lite hotell också, vill inte bo bort pengarna bara. Men det kanske blir svårt när man vill bo i smeten!

             

en paus...



Det blev en spontan och oväntad paus. Jag är trött och det är bara förnamnet. Usch!!! GIVE ME SOME ENERGY!
Men men, den kommer väl. Idag ska det bara slappas och njutas av just ingenting. Vi har varit på loppis och C shoppade en katt med bur samt en rosa fjäderboa. Eftersom hon är världens bästa storasyster köpte hon en telefon till lilla A. Den lilla hade inga problem att bemästra tekniken för att prata i telefon. Ännu ett bevis på att barn lär när de ser och inte hör!!!

I går åts god surströmming, som jag har längtat efter denna illaluktande sak. Det var super!!!

Nu ska batterierna laddas med lite kaffe och lördagsgodis medan A sover. Måste rensa kläder sen då allt har en tendens på att vara för kort eller trångt på dessa små töser. När ska de ta en paus i växandet.
Måste själv rensa endel då både jag och kläder har blivit slappa, men det får vi ta tag i sen. Vi har ännu inte bytt batteri i vägen, därför äts mest onyttigheter.

Nu är det bara att gå ner i källaren och ta tag i klädrensandet!






KRÄFTSKIVA!

                                                 

Imorgon suger vi i oss kräftor liksom goda räkor. Till det blir det ägg, bröd, majonäs men nytt för i år en Kräftmajo.

Kräftmajo 4 pers
3 dl majonäs
2 msk citron
1 pressad vitlök
1 tsk cayennepeppar
smaka av med salt och peppar.

Ett måste är även västerbottenspaj. Det finns många olika varianter. I år gör jag två stycken i storlek medium en sats pajdeg räcker men vill gärna att den blir lite hög. Jag har testat olika varianter och kommit fram till att detta är min favorit.

VÄSTERBOTTENSPAJ!

I sats pajdeg:
150 g margarin
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt

Tryck ut i form och låt stå kallt innan den förgräddas naggad på 200 grader i 10-15 minuter

Fyllning till två tjocka medium.  (I parentes är mått för vad som bör räcka för en vanlig stor.)

400-500 g västerbottensost         (350g)
5 dl grädde                                       (4 dl)
3 dl mjölk                                          (2 dl)
8 st ägg                                             (6 st)
salt och peppar

Riv osten och blanda alla ingredienser. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stannat.
Täck pajen med folie efter halva tiden. Den blir lätt bränd och oaptltlig annars.


Nu ska jag fortsätta förbereda för imorgon, en Kantarellpaj ska bli till snart.


65 år!






Imorgon ska vi på KALAS för då fyller Lilla Gunilla 65 år! Grattis farmor!

fy för avsked



Igår var det middag med kära vänner och det var jätte trevlig. Men det blir inte så där super duper perfekt och kul eftersom man vet att det är sista gången man träffar dem innan de åker. Det ligger något sorgligt över det och det blir inte lättare med åren. Man kan inte planera något ihop och egentligen vill man bara göra allt för att få ha dem kvar. De är ju så otroligt fina. Inte ens det får man sagt till dem, för i halsen finns en klump som kan brista till gråt när som helst. Typ nu. Vår tröst är att de kommer tillbaka.

Under denna sommar har jag aldrig haft så ont i kroppen, varit så blå eller slagit mig så.

1.  Cyklade omkull med A och slog i hälsena, handled, smalben. Oerhört ont. (C trodde växlarna var en plinga, tack och föll vi i starten. Men dock.)
2.  Stukad fot på PDOL, oerhört orutinerat men ens en liten klack på festival. Men skyller till större del på vägbygget utanför Pentryt och "hoppas" att jag inte var den enda!
3.  Lilla bulan som jag skrev om tidigare.
4.  Så sent som idag klantade jag till det igen. A sov och vaknade av någon anledning men var denna gång lite små hysterisk i skriket. Jag som alltid brukar förespråka att ta det lugnt på väg ut, hon kanske slutar gråta, halkar och ramlar nerför trappen. AJ som f-n. Handleden och samma fot. En volvo saktade ner och fick sig nog ett gott skratt. Dunkar lite i handleden men under hälen och hälsenan ilar det.

Det blir lite Ipren snart skulle jag tro.

Mys pys

I kväll smäller det, det blir oxfilé på planka och god dryck. Men först efter det att de 2 små rara har somnat. Det ska bli så skönt att bara prata och äta god mat tillsammans.

Imorgon kommer kära vänner på besök och då blir det ännu mer av det goda.
Tjälknöl, kyckling med chiligalze, pepparsås, Ceasarsallad, Kycklingklubbor till barnen och en riktigt god Citronpaj med marängtäcke till efterrätt.

Nu vaknar lilla A och den stora vill ut!

Ajöss!


 

en kort uppdatering



Det häder inte så mycket på bloggen. Men eftersom vädret är super så tillbringas större delen av dagens vakna timmar ute.

A har varit lite små krasslig (snor och lite feber) och gnällig så under nätterna har man kännt sig som ett jojo. Men nu har vi hållt oss lugna och inne två dagar. C börjar längta till dagis och det gör faktiskt vi också. Det är skönt men ändå tråkigt att behöva komma tillbaka till verkligeheten.

Gjorde förresten något riktigt klantigt i går kväll. 2 små rara sov men då hörde jag hur C skrek, jag sprang ner och tänkte att det går fortare om jag jenar/ tar en snabbare väg. Pang!!! Pannan rakt in i sidan på sidan av trappens vagnstycke eller vad det nu kallas. Gjorde lite ont och det blev en liten bula. Klockan två var det bara upp och spy, 4 gånger! Jag lovar och svär att ta det lugnare.

Imorgon väntar kalas för C och sedan en god middag. Hoppas att vi får träffa våra mobila vänner snart.

Uteplats



Vi är sugna på en uteplats där vi kan grilla och umgås. Men en timrad variant som finns att köpa på blocket bland annat kommer inte in på vår gård. R kommer då att behandla och behandla, vilket innebär att vi aldrig kan sitta vid den. Skämt och sida, han vill inte heller ha mera jobb helt enkelt. Så det blir en grillring i betong. Området runt omkring kommer att vara i betong, plattor och mycket grönt, gräs och slinger. Men ännu är det inte klart och man hinner hitta mycket annat fint innan slutmålet så vi får se vad det blir. Det enda jag håller tummarna för är att det blir.

Bänkarna håller jag fortfarnde på att spåna på men här är några som jag tycker om finns på denna sida

SKULPTURFABRIKEN


Nu väntar ett lite snabb plock och sedan kolla yr.no vad det blir för väder imorgon. Håller tummarna att vi kan åka ut till havsbadet och mysa. Sen blir det hälsa på en 40-åring.

Ha en skön kväll.... bye!



24 h

Helgen kommer att vara/ är en riktig tjejhelg då R jobbar 24 timmar. Idag har vi myst på inne och lekt medan regnet droppade en stund. Skönt att hinna vara inne och leka men tjejerna ville hellre vara ute. Medan A sov blev det lördagsgodis och Mamma Mu och Kråkan. Han är otroligt skön denna fågel.
   
                                             


Eftersom utelek är roligare än att leka inne bar det av till en lekpark för en lång stunds lek innan vi åkte iväg och handlade för middagen och vår lilla picknick som vi antingen ska äta på havsbadet eller i lekparken. C kunde inte riktigt bestämma sig det berodde på vädret.

Men efter 18.00 på söndag kommer käre far cyklande och då är det många som skriker och stampar med fötterna. C skriker och springer medan A blir helt hysterisk och säger alla de ord hon kan typ; pappa, mamma, ej!  och stampar med båda fötterna likt en River Dance dansare. Det är härligt att se den kärleken.

Men nu hoppas vi att solen stannar och att värmen inte sviker oss i augusti.

Nu ska jag släcka ner och fundera vad jag ska göra med pajerna jag bakat en lördag kväll. Är det normalt att göra det ens undrar jag. Jag tror faktiskt inte det, men vi är en hungrig familj.

Sov gott och ha en skön söndag!





RSS 2.0