Framtidsplaner...

Den stora flickan har redan börjat tänka framåt i livet. Klart man ska ha en plan för vad som komma skall i livet när man bara är en så där 4 år. Dessutom kan Ingela "Pling" Forsman slänga sig i väggen vad gäller att skriva låttexter. C kommer om ett par år att ha skrivit 50% av alla låtar på melodifestivalen om vi får ha en plan.

Melodi: Blinka lilla stjärna.

När jag fyller 18 år ska jag flytta hemifrån.

Till vår tröst berättade hon att hon ska bo brevid oss och äta hos oss. Men A kanske flyttar in hos henne, för det blir roligare då.


MATSEDEL

Funderar på om vi redan ska börja skriva en typ matsedel... vill forfarande vara lite spontan men det är skönt att veta ibland. Det är inte alltid man har så bra fantasi vad gäller mat. Det är skönt att kolla in alla underbara sidor på internet, få förslag på veckomatsedlar annars blir det lätt ett och samma.

MÅN: L:  Spagetti och köttfärssås
          M: Ceasarsallad och kyckling

TIS:   L: Rester ?
          M: Ris och korvstroganoff

ONS: L: Klämmackor med parmaskinka, mozarella och pesto + sallad
           M: Köttsoppa

TORS: L: Köttsoppa eller köttfärsbiffar
             M: Pastagratäng

FRE:  L: Kycklingklubbor och sallad
           M: R: s dag!  (Hoppas att du läser bloggen)

LÖR OCH SÖN blir som det blir.


Mums...

Måste bara tipsa er om denna goda förrätt. Det går lika fort att göra den som det tar att äta upp den, alltid ett plus.



Wasa Delicate THIN CRISP - Natural (finns även med smak om man vill ha)
DRUVANs Pestovinegrätt
Röd lök
Sallad; Ruccola eller blandsallad!
Citron
Stenbitsrom
Heta räkor. Gör själv eller besök ICA Kvantum

Enkelt och gott. Måste testas.

Lycka till!

Tillbaka till verkligheten.

På måndag börjar R att jobba. Det ska bli skönt att bara vara vi tre tjejer. Vad som kommer att hända är ännu inte bestämt, men vi kommer i alla fall att ta dagen som den kommer. C har blivit förkyld därför kommer vi nog att ta det extra lugnt. Det kan behövas efter den vecka som varit. Hur gjorde man och hur orkade man alla dagar förr?
I år hade vi  turen att båda dagarna ha gott sällskap, musik och lite regn som bara gjorde stämningen mysig. Men jag är blåare och mörare. Högklackat fungerar inte på PDOL, vad tänkte jag egentligen. Speciellt när de håller på att göra om vägen nere vid pentryt. Nästa år blir det kanske de gamla trotjänarna VITA FOPPATOFFLOR, eller så inte.

Nu vaknar A, ha en bra dag..



SYTYCD

SO YOU THINK YOU CAN DANCE R?


 


Japp, detta var det sista vi såg igår kväll. Nu på förmiddagen strax efter lunch fick R för sig att han på framsidan mitt på infarten skulle lära C vad han hade sett igår. Ord som kan beskriva denna dans finns inte, men hade jag kunnat lägga till några efekter hade jag valt regnbågar som kom ut ur R:s bakdel. Han såg ut som en äkta Liberace- b-g. Inget ont om dessa, men det var inte riktigt Rs stil. Eller var det? Ooops detta var kanske hans sätt att komma ut ur garderoben.....
Men det blev en hel del piruetter och annat skoj, men jag tror att vi börjar hålla oss på baksidan i alla fall.



50 ÅR!

Lilla pappa har gått och blivit 50 år! Tyvärr ville han inte ha en brakfest men det var minst lika kul att bowla, golfa och äta medan sjörövar Hasse och prinsessan Tessan underhöll barn såväl som vuxna. Jag är ruggigt dålig på bowla, men golfen gick desto bättre. Efter del 1 blev det paus och hem och söva A och vila lite efter räkfrossan dagen innan. Sen kom de cyklande och då blev det god middag och god dryck. Tusen tack!

  



Presenten han fick. Han ser då glad ut!

     

Så här kul hade vi det!       
 
  

Alla var nog glada och nöjda

Nu ska jag ner och sova och vila min ömma kropp. Sov gott!

I like it a lot!

BYSKE, åh så skönt vi har haft och tur med vädret. Varmt och skönt på dagarna men det blev tyvärr regn sista kvällen. Det bara öste ner. Vi hyrde stuga och badade och myste på med några bekanta. Riktigt trevligt, det skulle bara ha varat ett par nätter till. Men någon gång måste det roliga ta slut för att man ska kunna fortsättta på något annat skoj!

När vi kom hem var det några långa minuter stirr i väggen innan jag ens kunde tänka. Sen blev det tvätt, städ och en snabb plantera lite blommor med brudarna.

Imorgon  väntar stan med moster för mig och C, ska kolla skor och försöka fynda något mer. Det är så kul nu när man kan se sina kläder. R är taco sugen men jag är grymt sugen på Thai Garden K4 eller A3, de funkar alltid! =)

       

En dag på stranden....
Storasyster var helt omöjlig att fånga på bild denna resa.

Men jag lyckades en gång...

       

Over and out....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz





avkoppling

Nu är klädkammaren klar. Det enda som fattas är alla kläder så det blir ett riktigt rensande, skönt. Lite blommor är köpta och vi har pysslat på lite hemma på gården. Energin kommer nog från helgen då vi verkligen slappnade av, andades frisk luft och bara var.
Men bäst av allt är nog att moster har kommit hem, C sprang omkull henne och släppte henne inte sen hon kom. Varken med blick, prat eller aktivitet. Moster somnar nog först ikväll. TACK!



Ett måste på stugan är att basta och sedan ta en kall och skön dusch under den klarblå himlen!



Man blir törstig av att basta! =)
     


   

   
 




Finaste sommarbarn!



skolbänken here I come!



                                                   
Det verkar som om det blir till att återvända till skolbänken till hösten. Mitt eget val då jag inte orkar springvicka med 2 små rara. Men vad det blir vet jag fortfarande inte. Har blivit antagen till Spanska 30 p samt Svenska som andraspråk. Distans och inte 100%, är reserv på IT-pedagog nånting. Det bästa hade varit om man redan hade schema för att se om kurserna kolliderar. ja, ja små problem.....

Vi får tänka på det lite innan den 30:e då ska man ha bestämt sig.



usch!

När A och jag cyklade från Ica Kvantum idag mötte vi på övergångsstället en utländsk familj. Vi stannade så att de i lugn och ro kunde cykla över med barnen, tittade på varandra log och hälsade. Samtidigt hade en äldre dam (kärring J-----) gått över. När familjen passerat henne tittade hon argt efter dem och sa USCH!
Jag hade just börjat cykla när jag hörde det. Visste inte om jag skulle stanna och be hon dra..... eller vad skulle jag ha sagt. Det var omöjligt att ens tänka på vad man skulle kunna säga. Hennes dumhet gjorde mig tyst. Men jag tror att jag skäms mer än henne, över att ha stått tyst. Det är ju så man fått lära sig, är man tyst håller man med.

Jag hoppas att när hon åker till ett annat land eller stad att det första hon får höra är usch! Bara så att hon känner sig välkommen.

Nu väntar en ny bok men det blir lite korsord först, måste hålla i gång geniknölarna.

största möjliga tystnad

R och C är med kusiner och barn på stugan och ska sova över. Jag och A har varit hemma själv hela eftermiddagen och myst på. Det blev en sväng in till stan för att köpa välling och lite annat smått och gott. Nu sover den lilla och huset nästan ekar.

A har varit riktigt lös i magen, hoppas att det vänder och att det inte är mjölken som hon vägrar dricka men dock testar. Det är inte första gången jag säger det och säkert inte sista men jag tror det kan va tänderna....=)

Imorgon blir det till att cykla och handla då R tog bilen. Men det ska bara bli skönt, speciellt när solen återvänt! Det kommer att bli god mat hela veckan; carbonara, het kyckling, ceasarsallad, grillade jätteräkor. Mums....

Ska försöka unna mig levande blommor under sommare, det doftar gott vill jag lova...

                                         

Pappersbröllop!

Imorgon har VI varit gifta i 2 år alltså ska vi fira pappersbröllop! Man måste alltså köpa ett presentkort, det enda som man kan ge i present. Fast R skulle nog uppskatta en bal med hushållspapper.

1 år     Bomullsbröllop
2 år     Pappersbröllop
3 år     Läderbröllop
4 år     Fruktbröllop
5 år     Bomullsbröllop
6 år     Sockerbröllop
7 år      Yllebröllop
8 år     Gummibröllop
9 år     Linnebröllop
10 år   Tennbröllop

Hur ska man fira dessa? =)

19 år Gallonbröllop
21 år Nylonbröllop
28 år Massonitbröllop

det blir en utmaning...


                                              

                                              


 


...återhämtning

Nu när solen är på semester, eller vart den nu tagit vägen passar vi på att vara inne och ta hand om det som man lätt glömmer under de sköna dagar som varit.

Ikväll blir det bad, te och en bok. Vet fortfarande inte vilken jag ska börja med men det löser sig. Det står mellan denna och Camilla Läckbergs Sjöjungfrun.

        

Foto: En bok om dagen

Har även skyndat mig att skickat i väg en liten beställning på adlibris.se .
Är det någon som läst en bra bok på senaste tipsa gärna.

Nu väntar tvätten i källaren, det är ett berg utav dess lika.


lista...

övar att skriva med mitt finger som har en blandad känsla av smärta och bortdomning i sig. Tänk vad grillbestick kan ställa till det...

TODAY

Outside my window… två hurtbullar som passerar. (borde haka på!)
I am thinking…på mina äckliga fötter och gardinen som ska sys klart...måsten...aaaaaaaaaahh
I am thankful for… de fina saker som fyller mitt hem och vardag, alltså min familj!
From the kitchen… där ligger en massa som ska säljas på lördag!
I am wearing… jeanskjol och vit tunika och mitt nya fina snö halsband.
I am creating… ordning och reda?
I am going…  ja ja jag ska sy klart gardinerna.
I´m reading… för lite, ska bunkra upp med böcker snart
I am hoping… att sommaren stannar.
I am hearing… Coldplay.. och annat från min ipod.
Around the house… gräs och leksaker och mer gräs som vill ha nya kompisar typ buskar och sånt
One of my favorites things… ta det piano och mysa
A few plans for the rest of the weak… grilla oxfilén och få gardinerna sydda, mysa, fynda nåt på stan, klippa gräset till mamma och pappa, göra en matlista och må gott i sommarens sken!
A picture to share…





Fina rosbuketter i blandade vackra sommarfärger finns att fynda på ICA kvantum för ca 20:-







RSS 2.0