skepp ohoj!

Nu ska jag fixa ihop de sista detaljerna till onsdagens piratdag/ skattjakt. Lite pirrigt då man ska klä ut sig. Men det går väl över som pippi brukar säga.
Kista, godis och mat är det enda som saknas. Sen ska jag göra skattkartan och ledtrådarna de ska leta efter.
Nu får vi hålla tummarna för en bra dag...

Så på onsdag små pirat ska här tjoas och hejas.
Kom an kom an pirater nu blir det bomber och granater....
                                    
                                         




         

sommar i piteå!

Nu är det verkligen sommar med stort S! Vi har tillbringat helgen på havsbadet och fredag kväll bar det av till sjöbodan för mat och en kort stund med Uno. OK men inte mer, tur att sällskapet var * * * * * -igt.
Nu blir det en snabb plocka undan, tvätta, städa kväll eftersom vi är borta hela dagarna. Men det är det värt för så j - la kul är det inte att vara hemma och plocka...








dansa in sommaren!



de var underbara PDOL -04 när jag och syster myste runt och kollade artister....





hårfint...

det är hårfint på om jag börjar bli rastlös, komma in i rollen som sommarmamma eller bara är kreativ. Eller så har jag kanske bara fått tillbaka orken och lusten att göra saker. Jag vill planetera, köpa grillstad och fixa till och dona mer än vanligt. Det är inte det duger som hägrar längre. Även om R inte tycker så. Han skulle nog sätta 100:- på konstant hitta på nya saker att göra om.

Men nu är jag sugen på att fixa en liten skattjakt för barnen. A får vara papegoja medan de andra barnen förhoppningsvis får leta en skatt. Tänkte klä ut mig och göra en riktigt klurig och kul skattjakt. Men jag måste nog ta hjälp av grannpojken som kan läsa då de andra är för små eller läser på annat språk.

Tänkte göra en stor och fin karta som de ska få leta reda på, den ska ligga i ett rör. De ska få vara utklädda i den mån de vill vara utklädda och sen blir det piratmusik om det nu finns och målarbilder och annat piratpyssel.
Mer tips önskas!

  
                                                                             



tjejhelg...

R jobbar och vi fick en underbar sovmorgon till 8! Kors i taket och tack tack fina flickor. Det var värdefullt. Gårdagen var lugn och fylld med god mat och gott sällskap. Som vi har saknat "El Cinco H". När vi kom hem och somnade flickorna bums, eller gnäll,  gnäll zzzzzzzz. VI åt lite parmaskinka och melon sen tittade vi på varandra. Hur trött får man vara!? Men vi hamnade i alla fall framför tv och fastnade i en film om droger. Ganska bra men skrämmande.

Nu på morgonen har vi inte gjort så mycket. A ville ut efter 5 minuters vaket tillstånd, men hon fick hålla ut lite. Sen var C trött sen gårdagen att hon ville vara inne själv och leka med barbie och se tv. Varsågod. Hon kom ut efter ett tag då hon visst hade mer energi.

HInner vi ska vi kolla på hästar och åka till en lekpark och leka innan det är dags för middag.

          

PS. Testa laxen den var underbar! Glömde ta kort på den!

Ha en fortsatt trevlig midsommar!


trevlig midsommar!

Nu har jag gjort klart för imorgon. Det enda som behöver göras är att koka potatis och göra en god sallad med granatäpplen, cashewnötter, melon, avokado och alla de andra vanliga salladstillbehören. Sen blir det en god lax som jag fick tips om:

Till 500 g lax:

salt, citronpeppar

2 pressade vilöksklyftor

olivolja

1 röd chili

rivet skal av en citron

1 dl grovhackade örter (persilja, timjan)

färskpressad citronsaft

 

Gnid in laxen med olivolja, salt, citronpeppar och vitlök. Fördela finhackad och urkärnad chili, citronskal och örter över fisken. Häll på citronsaften. Grilla!

 

Till er alla önskar jag er redan nu en skön och fin midsommar!

 

 


sommarlov med bad och sol...

Ah det kommer väl! Inte är det någon direkt sommarfeeling man får när man är ute, mer sista minutenfeeling om det nu finns nåt som heter så.
Men det är bara skönt att inte måsta och bara va och mysa hemma och se ut som ett kom och hjälp. Mer än vanligt. ; )
Idag fick jag sovmorgon eftersom vi var på Skeppet/havsbadet i går med jobbet. Trevligt och gott var det. Synd att tiden går så fort. Vips så var klockan 12 och då var det bara att göra en askungen och sätta sig i en bil hem.
A sov när jag steg upp och C ville bara mysa och se på tv, varsågod, det händer så sällan. Sen rann tiden iväg och det blev lunchtide och resten av dagen har vi spenerat ute. In en stund för att göra middag. Idag var C x-tra duktig och gjorde pizza alldeles själv. Den blev supergod och uppskattades även av A.
Nu blir det att planera klädkammaren som vi håller på att ska fixa till. R har rivit ut allt ur det lilla rummet. Imorgon ska saker inhandlas. Eftersom vi endast har 40 cm från vägg till dörr och ikea har slutat tillverka sina 350 mm garderobssaker blir det ELFA men det blir nog bra. Det kan bara bli bättre.



Bild: www.elfa.com 

Något liknande blir det i vår lilla klädkammare. Men troligtvis i vitt.

Nu är det bara källaren kvar! =)

Imorgon kommer våra kära vänner/ släkt hem och vi ska bjuda på middag på fredag så jag måste hitta på något gott, sugen på lax, räkor och musslor. Mmmmmm.
Återkommer med recept om och bilder om det blev lyckat!

Kram...

tårar

Examensvecka och många känslor. Gråta, hålla sig för gråt, skratta, vara stolt, sakna och bli varm och gråta igen. Känslorna var många och starka. Men det var sköna tårar för jag vet att deras framtid ser ljus ut, även om de inte alltid tror det själv. De har så otroligt fina kvaliter och egenskaper.






Men det var inte alla känslor som kom ut förrens jag såg denna film. Jag fullkomligt exploderade och kunde bara inte sluta gråta. Jag kände mig som ett litet barn som förlorat något värdefullt.





Tyvärr föll Detroit på målsnöret, förlust i sista och avgörande matchen hemma. Jag målade till och med naglarna röda innan jag la mig. Trodde det skulle ge mer tur än bara en stor och grå Detroit t-shirt! Det hade varit kul om de fått vinna och A fått fira sin födelsedag med en riktigt hejdundrande fest! Grattis än en gång i efterskott!

Nu ska jag packa lite grejs eftersom det är sista arbetsdagen imorgon och flickorna ska på dagis och till barnvakt.
Hoppas att vädergudarna är nådiga och ger oss tillbaka vår efterlängtade och sköna sommar.

Hoppas att ni alla får en skön vecka!




sommarjobb

I år är jag ledig över sommaren. Det ska bli hur skönt som helst. Det enda jag kommer sakna med att jobba under sommaren är dessa sköna människor och favoritklippen från youtube.

För två somrar sedan såg vi dessa och sen var det hur kul som helst att jobba . Börja dagen med ett skratt, det kan inte bli bättre. =)














Många skratt blev det men detta värmer hela kroppen.... fortfarande



http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

en liten fråga...

Jag undrar om det finns något som heter tandläkarskräck i USA. Jag är tveksam, de verkar vara bra på att använda bedövningsmedel av olika slag!




Hoppas att pojken inte fick några större men.

Nu är liten stor!

Helgen har rusat förbi och det känns som om vi endast har frossat i onyttigheter och tårta, ja jag vet att det också är onyttigt. Men det har varit jätte kul och A har verkligen njutit och bjudit på sig själv. Många fina presenter och grattishälsningar. A säger tack tack.
 
Här kommer lite bilder på våra finaste!

       
C fick äran att göra     Den blev rosa och
tårta helt själv.             mumsig!

        
1:a tårtan ever!              1:a paketet

         
1:a stasset!                      1:a fingret 1 ÅR!

Oj va kul det var att fylla år. Tack alla som kom och hälsade på! Kram kram

hurra, hurra, hurra, hurra!

Det är ingen vanlig dag för det är A: s födelsedag, hurra hurra hurra.
När C fyllde år skulle jag sjunga som Lotta och pappa den vanliga och sen ångrade hon sig och detslutade med att han fick sjunga hur han ville! Jag förstår henne!

Men idag har vi sjungit på engelska och spanska. Vi får se vad det blir när R vaknar. Då blir det tårta och paket, vi längtar

sista lektionen...

Idag var sista lektionen eftersom nästa vecka är examensvecka och den är fylld med skoj och städ. Det kändes! Det kändes vemodigt, ensamt och varmt. När alla hade gått efter ett litet kram kalas så kände jag bara, oj det var det. Tomt i klassrummet och kvar är lilla jag och det kom en tår. En sak som är sann är att jag kommer att sakna dessa fina elever hur mycket som helst, och då menar jag alla! Jag har haft en sån tur att få möjligheten att undervisa men även lära känna dessa fina små guldklimpar.

Men nu är det bara att fokusera om. På sommar och sol med barnen och att Detroit ska vinna den där bucklan igen. Nu är det verkligen spännande. Hinner bara följa dem via sportbladet då matcherna är på natten och allt annat kommer före. Men håller tummarna gör jag och sover i en xtra stor Detroit t-shirt.

Nu ska jag snyta min enormt snoriga näsa och bädda ner mig och läsa lite tidningar i lugn och ro.

Sov gott och trevlig helg!

liten har blivit stor



A en dag gammal med en blomma som C plockat till henne.

Snart blir det kalas för lilla A som blir ett helt år. Tänk vad tiden går. Sista tiden har gått hur fort som helst, hon äter själv, går över allt. Inatt sov hon hela natten och sov bara en gång på dagen. Anardock att hon ärvt men skomani och fotfobi, hur nu det kan gå ihop!

Ett år går fort och planen var att vara hemma länge och bara njuta av det faktiskt är sista gången som man har chansen till det. För nej, det blir inte fler barn. Hur mysigt det än är så NEJ! Men hemmatiden räckte fram till nyår, sen var det dags att bege sig ut i arbetslivet. Dock bara 30% första veckorna vilket var en skön mjukstart tills det var dags att gasa på lite då det blev 80%. Ni som är nya och lärare vet att det i slutändan blir lite mer än 80% som man lägger ner i alla fall. Vissa stunder har det känts F- F--. Men det behövs så lite för att man ska få tillbaka den där gnistan, tur att man har den än! Men vissa dagar vill man återigen kasta in handduken och bara fara hem och krama om de som uppskatar det lilla man gör, även om det så bara är pruttljud eller att man låtsas göra illa sig. Funkar alltid!
Men nu är det snart lov och det har nog aldrig varit så uppskattat. Det blir första sommaren (räknar inte förra sommaren då jag mer liknade en ko eftersom jag ammade) som jag är "ledig".

Nu ska jag njuta av god kopp te, god natt!

RSS 2.0