God fortsättning...



till alla där ute vill jag be om en sak. Var tacksam, kramas och ta väl hand om varandra. Det vänder fort så glöm inte att säga hur mycket ni älskar eller hu mycket någon betyder för er!









tips till föräldrar!



ett litet tips för er som bara låter de fina dagiskorten ligga i samma mapp/kuvert som man fick dem i!
Scanna dem! Våra satt ihop som klister. Vi lyckades rädda dem och kom dessutom ihåg att scanna in dem!

Detta var våra små söta 2009!











sov gott!




Adjö 2009



Detta år har varit bra på många sätt och jag finner ingen anledning till att klaga!

Kvällen då vi kommer att ta farväl av detta fina år kommer jag att tillbringa med familj och kära syster. Det kommer att bli god mat. C säger att det kommer nog bli mer än julafton så att vi måste ta bort allt från alla bord.

Till förrätt kommer det att bli en hel del plock då moster inte är någon storätare av detta, men vi kommer nog äta för henne med! =)

Förrätt!

Vitlöksbröd och aioli
Gambas Canaria

Men även denna förrätt i liten skala kommer att finnas serverade på dessa kex!



1 st

äggula(or)

0,5 tsk

dijonsenap

2 msk

persilja, hackad

2 dl

Västerbottensost, riven, ca 100 g

svartpeppar

torkat renkött / eller carpaccio, salami.......

2 msk

rårörda lingon

18 st

knäckebröd , små

 

1. Rör äggulan med senap, persilja och västerbottensost. Krydda med svartpeppar.

2. Skiva renköttet tunt med vass kniv.

3. Lägg västerbottensröran på knäckebröden, lägg på flera bitar av köttet och klicka på lite av de rårörda lingonen. Servera ganska omgående eftersom brödet mjuknar om det står för länge.

 

Till varmrätt blir det Oxfilé, på planka och Roberts favorit pulvermos! Egengjord beasås, pepparsås och vinsås.
Tillbehören på plankan blir Haricot verts i bacon, stekt champinjon, varma körsbärstomater, vindruvor + någon mer.

 

Till efterrätt blir det en mastig och förhoppningsvis god Chokladfudgetårta!

 

Vi kommer att blir mätta som bara den!

Till er alla som är gulliga och tittar in på min lilla blogg

GOD FORTSÄTTNING!

 

 


 

 


 

 

 


God Jul!














Köttbullar med Västerbottensost!



Ett litet hopplock av olika köttbullsrecept + inspiration från Gästgivargatans julbord!

0,8- 1 kg köttfärs
10 msk (1,5 dl) ströbröd
3 dl vatten
1 msk salt
1 msk mellanmalen svartpeppar
1 msk franska örter
2 ägg
150 g riven västerbottensost, eller annan ost

Blanda ströbröd och vatten i en stor skål och låt svälla ca 10 min. Lägg i färs och salt i blandningen och blanda väl. Rör ner ägg, peppar och franska örter. Riv osten och tillsätt blanda väl.
Lägg köttbullarna på en fuktig skärbräda. Stek köttbullarna i smör på medelstark värme.
Låt köttbullarna eftersteka på svag värme ca 3 min




Saffranbulle i långpanna!



Lätt som en plätt och gott som ....


Saffransbullar i långpanna med fyllning
150 gr smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl socker
1 ägg
½ tsk salt
11 dl mjöl

Gör som vanlig bulldeg fast lösare.

Häll över i långpanna.

Blanda ihop:
150 gr smör
3 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
200gr philadelfiaost
(3 msk baileys om så önskas:)

Skeda in smörkrämen i degen. Jäs 30 minuter. Pensla med ägg och strö över med pärlsocker. 225 grader i 15 minuter.



Lycka till!



julmusik



sitter och lyssnar och försöker hitta bra jullåtar, det finns många. Vilken är din favorit.





Denna låt påminner mig om vår julshow vi hade på gymnasiet. Kommer inte
ihåg vad den heter men är skriven av Gardell. En av killarna sjäng då denna låt.
Magiskt!




Denna lyssnar jag på måndag och den har som de sjunger nåt som griper tag.
Köp deras skiva, endast 79:- för dig med ICA kort.






Nä nu räcker det för mig, kom gärna med förslag som gör resan mot julafton mer julig.




HOLA


i dag var det dags för mig och A att vaccinera oss. Förra veckan gjorde R och C det. Hade inte tänkt göra det men för att skydda andra valde jag att gör det.

Vad händer här hoss oss. Allt mellan himmel och jord faktiskt. Vi väcks tidiga mornar av att C spelar AC/DC och sedan somnar om. Det har som tur var bara hänt en gång och det räcker. Annars är det mest fixa julstämning, baka, jobba och plugga som hägrar. Just nu känns det inte alls kul med plugg. Det brukar väl göra det när det är svårt. A hoppar från soffkanten, helt orädd och gör gärna om det. Nu ord kommer varje dag som vi både glädjs åt och ibland får tolka fritt.

Har gjort en super duper underbar tryffel som ni måste göra. Det är så enkelt och när man bjuder på det så tror alla att man är en mästerkock. Även en bra gå/ ge bort present. Är ditt främmande inte fikasugen är de i de flesta fallen ändå kaffesugna och då passar det bra med något lite.




Bild: http://www.tasteline.com


250 g mörk choklad                                                           
0,5 dl grädde
2 msk honung
10 hela nejlikor
kanel
och andra julkryddor som du tycker om.

Hacka rumstempererad choklad.
Koka grädde med honung och kryddor. Låt den sjuda innan du kokar upp den igen för att den ska bli riktigt varm.
Sila bort julkryddorna och häll den kokheta grädden över den finhackade chokladen. Rör om tills chokladröran är klumpfri. Skulle det vara klumpar kan du smälta det (hela skålen) i micron på medelvärme i 1-2 minuter.

Ställ in och låt svalna i kylskåp. Rulla kulor med handflatorna eller använd två teskedar. Vänd tryfflarna i kakao florsocker, hackade nötter eller annat och sätt tillbaka i kylen.
Testa gärna och gör samma tryffel fast med vit choklad och rulla den färdiga tryffeln i krossad polkagris.


Nu ska jag ta ett bad, se tv och sedan lägga mig på spikmatten innan zzzzzzzzzzzzz.





RSS 2.0