städning med Bruce



vår lilla tripp med familjen G blev inställd pga krassliga små töser. Ingen skyhög feber men ändå lite feber, vi vill vila upp oss hemma i lugn och ro så att vi orkar med veckan som kommer.

A sover och C ser på Barbie firar jul medan jag städer och packa upp alla väskor/mat tillsammans med Bruce!
Det regnar men det känns ändå mysigt och varmt!




Your own worst enemy från albumet Magic!
Ett album som är värt att lyssna till under en skön promenad eller en lugn kväll med tända ljus och te.





dagens ord








A har idag börjat prata och försöker prata mer än vad hon kan men dock, hon försöker. Idag när hon var lite busig sa jag:

- Nä A, om du gör så kastar vi tåludd på dig (vilket låter oerhört elakt i efterhand, men ni som känner oss...)
- Oj då, svarar den lilla kaxiga damen klockrent med läpparna putande likt VS och övriga smarta blondiner. Sen går hon iväg vänder sig om och ler.

Senare idag hittade C ett papper på golvet.
-Vem har knullat det här pappret.
JA ni hörde rätt och jag skrattade så tårarana rann. Det är inte lätt att vara en förkyld 4-åring med en mamma vars humor inte är rumsren.


HA EN TREVLIG HELG!




nu är det mörkt!


Har varit hemma och pluggat på förmiddag, det var motigt men endel blev gjort. Åkte snabbt förbi mamma och lånade spadar som vi ska ha i Nalovarado. På vägen dit och hem var det allsång. Till och med lilla A "sjöng".
















"Underskatta aldrig makten hos dumma människor i grupp"




skönt för halsen!



Idag blir det även en god soppa som skall vårda halsen när det känns som om någon diskar min hals men en diskborste av glas! Kommer inte ihåg om jag skrivit om detta recept förr, men soppan är så sjukt enkelt och god att den är värd att repeteras. Nu när det är höst kan man inte få för mycket av soppor och grytor!

KRÄMIG CHAMPINJONSOPPA.


500 g champinjoner
margarin till stekning
5 dl grädde
5 dl vatten
1-2 svampbuljontärningar. (smaksak!)
1 msk grovmalen svartpeppar (ej finmalen)
salt efter samk


Hacka och stek svampen. Salta.
Tillsätt grädde, vatten och buljong.
Peppra och låt puttra en stund.

Servera med ett gott mörkt bröd.




BUFFALO WINGS!



när kära R jobbar hela helgen lyxar vi brudar till det med det enda efter det andra nämligen varandra!
Men när den utarbetade maken kommer hem skall han få detta, snacka om lyx på hög nivå!


Wings:
1 kg kycklingvingar, eller klubbor
1 msk olja
2 tsk salt
2 dl vetemjöl

Sås:
100g margarin
2 msk vit vinäger
1 tsk Worcestershire sauce
1/2 tsk salt
1/2 flaska louisiana hot sauce
1 msk vitlöspulver
ev tabasco

Dipsås:
100g blåmögelost
1 dl gräddfil/creme fraiche light


Lägg kycklingen i en skål och häll över oljan och saltet
Lägg dem i en plastpåse med mjölet - skaka
Ta ut dem ur påsen och skaka av överskotts mjöl

Alt 1.
Fritera dem i ~10 minuter
Smält margarinet och blanda i de övriga ingredienserna till såsen - stäng av värmen.
Hälla över såsen och servera

Alt 2.
Om du väljer att sätta kycklingen i ugn, 200 grader, pensla dem med en del av såsen innan du ställer in dem.
200 grader vänd dem efter 20 min,
Pensla igen och kör ytterligare 20 min

Blanda ost och gräddfil till dip - servera med selleristavar


Se till att ha servetter, många servetter nära!


släkten är inte värst...



den är bäst!

Stolt kusin måste självklart få lägga ut detta!




Ha en skön kväll!
Nu blir det lite plugg och en kopp te, tända ljus och ljuv musik i bakgrunden!




klockren tolkning..


av Hollywoodfruar!

Gå på toa innan du ser detta.



Hoppas att ni får en bra vecka!




Receptkavalkad!


det är kul att insperaras men även att inspirera andra.

WOOK!

Äggnudlar, 4 port.
1 purjolök, dela i mitten, skölj, hacka i större bitar ca 3 cm.
4-6 färska champinjoner (eller mer)
2-4 morötter (hackade i slantar)
1 röd lök, hacka i strimlor
1 burk strimlade bambuskott
Osaltade cashewnötter
Vitkål, hacka i fyrkanter 2*2 cm
+ annat som du gillar i wook

4 kycklingfiléer

½-1 flaska Teriyaki sauce.
Sambal
Thai Cilli Sauce

  1. Stek kycklingen och koka vatten
  2. Hacka och stek sedan grönsaker.
  3. Tillsätt Teruyaki såsen, ej för länge. Smaka dem så att de känns knapriga.
  4. Blanda den stekta kycklingen med grönsaker och såsen.
  5. Koka nudlar enligt anvisning.
  6. Tillsätt nötterna till de stekta grönskarna och kycklingen.
  7. Tillsätt nudlar eller servera dem separat.


En supergod och enkel rätt som jag gjorde förra helgen, inspirerad av Grill´s Gambas de Canaria. En riktig aptitretare.

VARMA HETA RÄKOR!
4 pers.

20-30 oskalade räkor.
1-2 vitlökar
Chiliflakes/ cayenne
flingsalt
olivolja
en näve riven ost.
Ljust bröd (gör inget om det inte är dagsfärskt)
2-4 tomater


  1. Sätt ugnen på 175-200 grader
  2. Skala och lägg räkorna i en ugnsfastform, eller gutjärnspanna som du kan ställa i ugnen.
  3. Häll över rejält med olja, salta och tillsätt kryddor. Skär tunna skivor med vitlök, använd kniv eller skalare!
  4. Tillsätt en näve riven ost.
  5. Finhacka tomaten i mycket små tärningar, kasta det vattniga kärnorna, och lägg tomaterna i formen.
  6. Sätt in formen i mitten av ugnen.
  7. Skär brödet i bitar, 3*3 cm kuber.
  8. Ta ut formen en stund efter att oljan börjat puttra.
  9. Strö över brödbitarna och ställ tillbaka formen, i övre delen av ugnen.
  10. Ta ut formen när brödbitarna fått en gyllenbrun färg!

Servera med grillade brödbitar, pasta eller en god sallad! Eller bara som den är!



Världens godast efterrätt...



.... är mycket enklare att tillaga än man tror.

Till en riktigt god Crème Brûlée behöver man:

4 5 dl vispgrädde
1 1 vaniljstång
4 4 äggulor
1 1 dl strösocker
3
3
msk råsocker


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Skär en skåra i vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång. Skrapa ut fröna ur vaniljstången i gräddblandningen. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll över den varma gräddmjölken, lite i taget så att det inte blir äggröra, över gulorna under kraftigt vispning.
  3. Häll upp i små portionsformar. 2/3 av en liten form, eller folieformar!
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills brûléen stelnat.
  5. Låt svalna helt.
  6. Sätt ugnen på 175° och grill, om du inte har en gasbrännare. Strö råsocker över krämen och ställ in dem höst upp i ugnen, med ugnsluckan öppen, tills sockret smält ner och bubblar.
  7. Låt den svalna lite innan servering.
  8. MÖMS! =)

LYCKA TILL!


tidigt ute.







Jag var verkligen otroligt tidigt ute denna gång. Men när jag inte har kunna dricka Blossas års glögg för att jag varit gravid eller ammat ville jag försäkra mig om att jag kommer att få göra det i år. Därför blev det ett köp på bolaget redan idag. Funderar även att kanske köpa förpackningen med de 3 små flaskorna från andra år.
Vi får se.

varvar ner...



medan allt därute somnar in och stannar upp i kylan och mörkret känns det som om man gör detsamma här inne. Det är varmt men mörket kan verkligen göra en trött.

Veckan som gått har varit lärorik och rolig. C cyklar på utan stödhjul medan A skalar mandariner och bestämt säger Nääää när man frågar henne om man ska hjälpa henne att skala.

- Vill du se tv C, Bolibompa börjar nu.
- Ok, hur länge måste jag se?
- Hur så?
- Jag hade tänkt skriva och lära mig saker.

I början på veckan sitter vi och hackar, C gör en egen sallad och lindar in paprika med skinka, för det har hon sett på tv. Medan jag fixar resten.
- Mamma vill du veta hur jag gör min grönsakssoppa?
- Ja, hur gör du den?
- Hmmm, jag måste nog kolla på webben först.

Senare kom svaret och det innehöll; morot, potatis, purjolök, vatten, buljong, salt, + något mer. Jag tror snart att det är dags att hon utvecklas praktiskt också. Det känns långt tills år 5 då man har HKK, 7 år kvar. Hur som helst hon skulle slå R med hästlängder! =)





skola


ibland känns uppgifterna som vi får till IT-kursen lättare och roligare när man får göra detta

https://www.photoshop.com/ en bra gratis sida att redigera bilder på!






denna bild är bara redigerad med ett enda klick!

Nu ska jag fortsätta med en uppgift till, webbplats.

RSS 2.0