HOLA


i dag var det dags för mig och A att vaccinera oss. Förra veckan gjorde R och C det. Hade inte tänkt göra det men för att skydda andra valde jag att gör det.

Vad händer här hoss oss. Allt mellan himmel och jord faktiskt. Vi väcks tidiga mornar av att C spelar AC/DC och sedan somnar om. Det har som tur var bara hänt en gång och det räcker. Annars är det mest fixa julstämning, baka, jobba och plugga som hägrar. Just nu känns det inte alls kul med plugg. Det brukar väl göra det när det är svårt. A hoppar från soffkanten, helt orädd och gör gärna om det. Nu ord kommer varje dag som vi både glädjs åt och ibland får tolka fritt.

Har gjort en super duper underbar tryffel som ni måste göra. Det är så enkelt och när man bjuder på det så tror alla att man är en mästerkock. Även en bra gå/ ge bort present. Är ditt främmande inte fikasugen är de i de flesta fallen ändå kaffesugna och då passar det bra med något lite.




Bild: http://www.tasteline.com


250 g mörk choklad                                                           
0,5 dl grädde
2 msk honung
10 hela nejlikor
kanel
och andra julkryddor som du tycker om.

Hacka rumstempererad choklad.
Koka grädde med honung och kryddor. Låt den sjuda innan du kokar upp den igen för att den ska bli riktigt varm.
Sila bort julkryddorna och häll den kokheta grädden över den finhackade chokladen. Rör om tills chokladröran är klumpfri. Skulle det vara klumpar kan du smälta det (hela skålen) i micron på medelvärme i 1-2 minuter.

Ställ in och låt svalna i kylskåp. Rulla kulor med handflatorna eller använd två teskedar. Vänd tryfflarna i kakao florsocker, hackade nötter eller annat och sätt tillbaka i kylen.
Testa gärna och gör samma tryffel fast med vit choklad och rulla den färdiga tryffeln i krossad polkagris.


Nu ska jag ta ett bad, se tv och sedan lägga mig på spikmatten innan zzzzzzzzzzzzz.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0