Receptkavalkad!
det är kul att insperaras men även att inspirera andra.
WOOK!
Äggnudlar, 4 port.
1 purjolök, dela i mitten, skölj, hacka i större bitar ca 3 cm.
4-6 färska champinjoner (eller mer)
2-4 morötter (hackade i slantar)
1 röd lök, hacka i strimlor
1 burk strimlade bambuskott
Osaltade cashewnötter
Vitkål, hacka i fyrkanter 2*2 cm
+ annat som du gillar i wook
4 kycklingfiléer
½-1 flaska Teriyaki sauce.
Sambal
Thai Cilli Sauce
- Stek kycklingen och koka vatten
- Hacka och stek sedan grönsaker.
- Tillsätt Teruyaki såsen, ej för länge. Smaka dem så att de känns knapriga.
- Blanda den stekta kycklingen med grönsaker och såsen.
- Koka nudlar enligt anvisning.
- Tillsätt nötterna till de stekta grönskarna och kycklingen.
- Tillsätt nudlar eller servera dem separat.
En supergod och enkel rätt som jag gjorde förra helgen, inspirerad av Grill´s Gambas de Canaria. En riktig aptitretare.
VARMA HETA RÄKOR!
4 pers.
20-30 oskalade räkor.
1-2 vitlökar
Chiliflakes/ cayenne
flingsalt
olivolja
en näve riven ost.
Ljust bröd (gör inget om det inte är dagsfärskt)
2-4 tomater
- Sätt ugnen på 175-200 grader
- Skala och lägg räkorna i en ugnsfastform, eller gutjärnspanna som du kan ställa i ugnen.
- Häll över rejält med olja, salta och tillsätt kryddor. Skär tunna skivor med vitlök, använd kniv eller skalare!
- Tillsätt en näve riven ost.
- Finhacka tomaten i mycket små tärningar, kasta det vattniga kärnorna, och lägg tomaterna i formen.
- Sätt in formen i mitten av ugnen.
- Skär brödet i bitar, 3*3 cm kuber.
- Ta ut formen en stund efter att oljan börjat puttra.
- Strö över brödbitarna och ställ tillbaka formen, i övre delen av ugnen.
- Ta ut formen när brödbitarna fått en gyllenbrun färg!
Servera med grillade brödbitar, pasta eller en god sallad! Eller bara som den är!
Kommentarer
Trackback