Receptkavalkad!


det är kul att insperaras men även att inspirera andra.

WOOK!

Äggnudlar, 4 port.
1 purjolök, dela i mitten, skölj, hacka i större bitar ca 3 cm.
4-6 färska champinjoner (eller mer)
2-4 morötter (hackade i slantar)
1 röd lök, hacka i strimlor
1 burk strimlade bambuskott
Osaltade cashewnötter
Vitkål, hacka i fyrkanter 2*2 cm
+ annat som du gillar i wook

4 kycklingfiléer

½-1 flaska Teriyaki sauce.
Sambal
Thai Cilli Sauce

  1. Stek kycklingen och koka vatten
  2. Hacka och stek sedan grönsaker.
  3. Tillsätt Teruyaki såsen, ej för länge. Smaka dem så att de känns knapriga.
  4. Blanda den stekta kycklingen med grönsaker och såsen.
  5. Koka nudlar enligt anvisning.
  6. Tillsätt nötterna till de stekta grönskarna och kycklingen.
  7. Tillsätt nudlar eller servera dem separat.


En supergod och enkel rätt som jag gjorde förra helgen, inspirerad av Grill´s Gambas de Canaria. En riktig aptitretare.

VARMA HETA RÄKOR!
4 pers.

20-30 oskalade räkor.
1-2 vitlökar
Chiliflakes/ cayenne
flingsalt
olivolja
en näve riven ost.
Ljust bröd (gör inget om det inte är dagsfärskt)
2-4 tomater


  1. Sätt ugnen på 175-200 grader
  2. Skala och lägg räkorna i en ugnsfastform, eller gutjärnspanna som du kan ställa i ugnen.
  3. Häll över rejält med olja, salta och tillsätt kryddor. Skär tunna skivor med vitlök, använd kniv eller skalare!
  4. Tillsätt en näve riven ost.
  5. Finhacka tomaten i mycket små tärningar, kasta det vattniga kärnorna, och lägg tomaterna i formen.
  6. Sätt in formen i mitten av ugnen.
  7. Skär brödet i bitar, 3*3 cm kuber.
  8. Ta ut formen en stund efter att oljan börjat puttra.
  9. Strö över brödbitarna och ställ tillbaka formen, i övre delen av ugnen.
  10. Ta ut formen när brödbitarna fått en gyllenbrun färg!

Servera med grillade brödbitar, pasta eller en god sallad! Eller bara som den är!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0