Världens godast efterrätt...



.... är mycket enklare att tillaga än man tror.

Till en riktigt god Crème Brûlée behöver man:

4 5 dl vispgrädde
1 1 vaniljstång
4 4 äggulor
1 1 dl strösocker
3
3
msk råsocker


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Skär en skåra i vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång. Skrapa ut fröna ur vaniljstången i gräddblandningen. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll över den varma gräddmjölken, lite i taget så att det inte blir äggröra, över gulorna under kraftigt vispning.
  3. Häll upp i små portionsformar. 2/3 av en liten form, eller folieformar!
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills brûléen stelnat.
  5. Låt svalna helt.
  6. Sätt ugnen på 175° och grill, om du inte har en gasbrännare. Strö råsocker över krämen och ställ in dem höst upp i ugnen, med ugnsluckan öppen, tills sockret smält ner och bubblar.
  7. Låt den svalna lite innan servering.
  8. MÖMS! =)

LYCKA TILL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0