Världens godast efterrätt...
.... är mycket enklare att tillaga än man tror.
Till en riktigt god Crème Brûlée behöver man:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl strösocker
3 msk råsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°.
- Skär en skåra i vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång. Skrapa ut fröna ur vaniljstången i gräddblandningen. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll över den varma gräddmjölken, lite i taget så att det inte blir äggröra, över gulorna under kraftigt vispning.
- Häll upp i små portionsformar. 2/3 av en liten form, eller folieformar!
- Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills brûléen stelnat.
- Låt svalna helt.
- Sätt ugnen på 175° och grill, om du inte har en gasbrännare. Strö råsocker över krämen och ställ in dem höst upp i ugnen, med ugnsluckan öppen, tills sockret smält ner och bubblar.
- Låt den svalna lite innan servering.
- MÖMS! =)
LYCKA TILL!
Kommentarer
Trackback